Munkahelyi konfliktus lett abból, hogy köszöntötte kollégáját

Teljesen kiborult a Pak'n Save új-zélandi áruházlánc egyik dolgozója azon, hogy munkatársa azt mondta neki egy nap: "Jó reggelt!".

A dolognak persze volt előzménye, a két férfi a menedzsment közvetítése nyomán nem szólhatott egymáshoz, a "jóreggeltező" munkatárs ugyanis korábban kollégája névtáblájára írta, hogy "meleg vagyok".

A Hír24 azt írja, Jacob Abiar emiatt felmondott, mert szerinte a cég nem védte meg őt a zaklatástól. A zaklató, Mobin Ansorali azt állította, ő csak ugyanúgy köszönt a munkatársának, mint a többinek szokott. Abiar szerint azonban itt már faji zaklatás is felmerült és a Munkaügyi Kapcsolatok Hatóságához fordult. Ők végül a munkáltatónak adtak igazat, és a két férfi kapcsolatának helyreállítására kérték a céget.

A cég még az ominózus névtábla kitételekor kikötötte, hogy Ansoralinak bocsánatot kell kérnie, külön is helyezték őket, és nem beszélhettek egymással. Amikor azonban a zaklató ennek ellenére köszöntötte Abiart, ő úgy felhúzta magát, hogy azt mondta, ha ő visszamenne a munkahelyére, kést is vinne és kinyírná Ansoralit. A cég meg hiába kérte, hogy jó munkaerő, jöjjön vissza dolgozni, nem tette.

Kimaradt?