Az elmúlt fél év kormányzásának mérlegét vonta meg Kelemen Hunor

Fél éve van hivatalban a PSD–PNL–RMDSZ kormánykoalíció. A 10 perc Bukarest 40. adásában ennek az időszaknak a gazdasági intézkedéseiről számolt be Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke.

Amint a politikus kifejtette, amikor november 27-én beiktatták a kormányt, még nem sejtették, hogy háború lesz a szomszédunkban. Február 24. óta sok minden megváltozott, a háború gazdasági válságot idézett elő, amely meglátása szerint az elkövetkezendőkben továbbmélyül.

Hozzátette, nőtt az infláció és várhatóan az év második felében újabb mélypontot ér el, a világpolitikában pedig új egyensúly van kialakulóban. Ilyen körülmények között pedig gyors döntéseket meghozva kellett a kormánynak dolgoznia.

???????? 10 perc Bukarest - 40. adás ???????? Pe scurt din București – episodul 40.

???????? | ???????? 17,3 milliárd lejes gazdasági intézkedéscsomagot jelentettünk be áprilisban, 1,1 milliárd eurós csomagot ezen a héten. Eközben 65,5 milliárd lejt fordítunk víz-, szennyvíz- és gázhálózat, illetve utak korszerűsítésére. A 10 perc Bukarest 40. adásában a fél éve hivatalban lévő PSD-PNL-RMDSZ kormánykoalíció gazdasági intézkedéseiről számolok be. Beszélek a szomszédunkban zajló háború által okozott gazdasági válságról, valamint a kormány intézkedéscsomagjairól is, amelyeket a munkahelyek, a polgárok és rászorulók védelmében hoztunk. ???????? În aprilie am anunțat pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România” în valoare de 17,3 miliarde de lei, iar săptămâna aceasta am anunțat un nou pachet de 1,1 miliarde de euro. În tot acest timp, avem la dispoziție 65,5 miliarde de lei pentru construcția, respectiv modernizarea rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale. În ediția a 40-a a emisiunii informative ”Pe scurt din București” fac un simplu bilanț despre măsurile economice luate de coaliția PSD-PNL-UDMR aflată la guvernare de aproape șase luni. Vorbesc despre criza economică generată de războiul din vecinătatea noastră, respectiv despre pachetul de măsuri care a fost aprobat în sprijinul locurilor de muncă, a cetățenilor și a oamenilor aflați în nevoie.

Közzétette: Kelemen Hunor – 2022. május 26., csütörtök

„Miközben nemet mondunk a háborúra és igent a békére, gyors döntéseket hoztunk az állampolgárok, munkahelyek, rászorulók védelmére. Áprilisban egy 17,3 milliárd lejes gazdasági intézkedéscsomagot jelentettünk be, amelyet ezen a héten egy újabb 1,1 milliárd eurós csomaggal bővítettünk” – ismertette a kormány legfrissebb intézkedését a kormányfő-helyettes.

Emlékezetett, hogy elkezdődhet a Fekete-tengeri mélytengeri fölgázkitermelés is, több ezer épület felújítása, bicikliutak építése, és 65,5 milliárd lejt fordítanak víz-, szennyvíz- és gázhálózat, illetve utak korszerűsítésére. „Az RMDSZ a legjobb tudásával és a legnagyobb felelősséggel dolgozik azért, hogy a gazdasági válság hatásait orvosoljuk, és az emberek életét ebben a nehéz helyzetben könnyebbé tegyük” – jegyezte meg Kelemen Hunor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?