FRISSÍTVE - Burduja: nem lesz könnyű a tanügy megreformálása

Fotó: Presidency.ro

Klaus Iohannis pénteken aláírta Sebastian Burduja kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter kinevezését az ügyvivő tanügyminiszteri tisztségbe. FRISSÍTÉS: Megtisztelőnek érzi Sebastian Burduja, hogy a kormányfő őt javasolta ügyvivő miniszternek az oktatási tárca élére.

Az államfő ugyanakkor aláírta azt a dekrétumot is, amely által tudomásul veszi Sorin Cîmpeanu lemondását.

Sorin Cîmpeanu csütörtök este mondott le oktatási miniszteri tisztségéből.

„Saját indíttatásból úgy döntöttem, lemondok az oktatási miniszteri tisztségről” – írta Facebook-oldalán. A távozó tárcavezető közölte, megtisztelőnek érzi, hogy elkezdhette a román tanügyi rendszer „gyökeres” reformját. Megjegyezte, hogy egy nehéz időszakban vette át a minisztérium irányítását.

Ezt követően Nicolae Ciucă miniszterelnök bejelentette, hogy elfogadta Cîmpeanu lemondását.

FRISSÍTÉS - Burduja: nem lesz könnyű a tanügy megreformálása

Megtisztelőnek érzi Sebastian Burduja, hogy Nicolae Ciucă kormányfő őt javasolta ügyvivő miniszternek az oktatási tárca élére. Pénteken a Facebook-oldalán közölte: tisztában van az előtte álló kihívásokkal.

„Feladatom az oktatási minisztérium adminisztratív működésének biztosítása az átmeneti időszakban” – írta bejegyzésében a kutatásért és digitalizálásért felelős miniszter.

Fotó: Agerpres

Közölte, hogy nem lesz könnyű a tanügy megreformálása, mert a „paradigmaváltásokat” általában nem mindenki fogadja el. De a reformokat végre kell hajtani – hangsúlyozta –, mert az oktatás teremti meg az ország jövőjét.

Burdujan ugyanakkor köszönetet mondott a posztjáról lemondott elődjének, Sorin Cîmpeanunak a minisztérium élén végzett munkáért. 'Sokszor éjszaka is láttam őt dolgozni az országos vizsgák előtt. Miniszterként mindent szívvel-lélekkel csinált, beleértve a részvételét az új tanügyi törvények tervezetének tucatnyi nyilvános vitáin az ország minden sarkában' - jellemezte elődjét, akinek az érdemei közé sorolta, hogy nyitva tartotta az iskolákat a pandémia idején és megemelte a nemzetközi tantárgyolimpiákon jól teljesítő diákok jutalmát.

Klaus Iohannis pénteken Sebastian Burduja kutatásért, digitalizálásért és innováciért felelő minisztert nevezte ki az oktatási tárca ügyvivő miniszterének. Az államfő aláírta azt a dekrétumot is, amellyel tudomásul veszi Sorin Cîmpeanu lemondását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?