A kutatásért felelős miniszter nem támogatja a törvényhozók béremelését

Sebastian Burduja kutatásért és digitalizálásért felelős miniszter csütörtökön kijelentette, hogy nem támogatja a közjogi méltóságok béremelését előíró törvénytervezetet.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) bukaresti első kerületi szervezetének elnöke a Digi24-nek nyilatkozva elmondta, hogy képviselőként nem szavazza majd meg a jogszabályt, mert nem tartja helyénvalónak, hogy egy nehéz gazdasági helyzetben a politikusok önmagukat jutalmazzák. Megjegyezte azt is, hogy más uniós tagállamok minisztereinek a fizetése ötször nagyobb, mint a román kormány tagjaié, de ezt most nem tekinti mérvadónak. A miniszter hozzátette, hogy a PNL-n belül nem egyeztettek a törvénytervezetről.

Kép forrása: Sebastian Burduja Facebook-oldala

A szenátus első házként szerdán 92 támogató és 22 ellenszavazattal, négy tartózkodás mellett a közjogi méltóságok és a helyi választott tisztségviselők fizetésének emeléséről szóló tervezetet fogadott el. A módosító indítvány beterjesztői, Turos Lóránd és Fejér László Ödön RMDSZ-es szenátorok szerint az intézkedés a „jelenlegi méltánytalanságokat” hivatott felszámolni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?