Az USR és a Jobboldal Ereje egyszerű indítványt nyújt be az oktatási miniszter ellen

Egyszerű indítványt nyújt be a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Jobboldal Ereje a tanügyminiszter ellen – közölte kedden Ionuţ Moşteanu, az USR képviselőházi frakcióvezetője.

A politikus elmondta, hogy az indítványnak a Lopásra kiképzett Románia címet adták, mert Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szégyent hoz az iskolákra. „Sorin Cîmpeanunak már rég távoznia kellett volna. Egy új oknyomozó riport rávilágít arra, hogy Iohannis egy PSD és PNL által támogatott kecskére bízta a káposztát” – jelentette ki az ellenzéki képviselő.

Fotó: Agerpres

Mint írtuk, a PressOne online hírportál szerint Sorin Cîmpeanu 2000-ben negyedik szerzőként írt kilenc oldalt egy egyetemi kurzushoz, amelyből 2006-ban 92 oldalt vett át és állított be sajátjaként.

Többen tüntettek kedden az oktatási minisztérium székháza előtt, Sorin Cîmpeanu lemondását követelték. Cătălin Drulă a Facebookon „a plagizálók védelmezőjének” nevezte Cîmpeanut, „aki maga is plagizáló, és többé egy másodpercig sincs keresnivalója a tanügyminisztérium élén”. Mindeközben a PNL szóvivője is reagált a miniszter ellen felhozott vádakra, szerinte nincs szó plágiumról.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?