Az oktatási miniszter közzétette a doktori dolgozatának hitelességéről szóló jelentést

Közzétette vasárnap a Facebook-oldalán az oktatási miniszter a 2000-ben megvédett disszertációját elemző bizottság jelentését, amely szerint a dolgozata teljességgel megfelelt a doktori értekezés formájára és tartalmára vonatkozó etikai szabályoknak.

Bejegyzése szerint Sorin Cîmpeanu egy újságíró kérésére közzé a közel egy éve készült jelentést. Mint írta, a dolgozatát elemző szakemberek szerint a disszertációja „tudományos és gyakorlati értékű, és ma is aktuális, mivel referenciamű a biogazdálkodás, a talajjavítási munkák és nem utolsósorban a környezetvédelem területén”.

Az oktatási miniszter megemlítette azt is, hogy a jelentés szerint a másolás gyanújának még az árnyéka sem vetődött fel a dolgozatával kapcsolatban, amelyet több plágiumkereső szoftverrel is megvizsgált a bizottság.

Urmare a solicitării verbale, primită joi - 25 august 2022, în timpul unei conferințe de presa, când mi s-a cerut pentru...

Közzétette: Sorin Mihai Cimpeanu – 2022. augusztus 28., vasárnap

„A doktori dolgozat egyértelműen a szerző nyolc éven keresztül folyamatosan végzett eredeti kutatásának az eredménye. (...) Úgy véljük, hogy nem indokolt a további ellenőrzése” – idézte a szakértői testület jelentésének következtetéseit Sorin Cîmpeanu.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a miniszter azt nyilatkozta, hogy a doktori dolgozatát 2021-ben elemző bizottság „dicsérő” jelentést írt a disszertációjáról, amellyel kapcsolatban fel sem merült a plágium gyanúja. Korábban Cîmpeanu kijelentette, hogy a dolgozatához az utóbbi 20 évben bárki hozzáférhetett a Nemzeti Könyvtárban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?