Az USR azt kéri, vizsgálják meg a miniszterelnök és az oktatási miniszter doktori dolgozatát

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői követelik, hogy az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU) vizsgálja meg Nicolae Ciucă miniszterelnök és Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter doktori disszertációját.

Egy keddi Facebook-bejegyzésben Cătălin Drulă USR-elnök rámutatott, már eltelt egy év azóta, hogy Sorin Cîmpeanu kérte saját doktori dolgozatának felülvizsgálatát a bukaresti Agrártudományi és Állatorvosi Egyetemtől, illetve hogy ezt követően küldjék el a dolgozatot a CNATDCU-nak is. „Nem tudni, hogy az azóta eltelt egy év alatt átvizsgálta-e valaki az oktatási miniszter dolgozatát, mert sem az egyetem, amelyet Sorin Cîmpeanu éveken át rektorként vezetett, sem az oktatási minisztérium nem hajlandó tájékoztatást adni” – áll a bejegyzésben.

Drulă szerint ugyanakkor Cîmpeanu arra használja az új tanügyi törvények tervezetét, hogy „védelmet nyújtson a plagizálóknak”.

Stelian Ion USR-s képviselő, volt igazságügyi miniszter felhívással fordult Klaus Iohannis államfőhöz, ne engedje meg, hogy a parlament a jelenlegi formájukban fogadja el a közvitára bocsátott tervezeteket, és gondoskodjon róla, hogy a Képzett Románia projekt gyakorlatba ültetésekor ne a politikai döntéshozók „személyes érdekeit” tartsák szem előtt.

Hozzátette, Ciucă és Cîmpeanu doktori disszertációját nyilvánosságra kell hozni, és ezeket „haladéktalanul” ellenőriznie kell a CNATDCU-nak.

(Címplapképi illusztráció forrása: Czinzel László)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?