A kormányfő is megszólalt a Diana Şoşoacă és az olasz újságírók között kirobbant incidens kapcsán

Elfogadhatatlannak nevezte Nicolae Ciucă miniszterelnök azt az incidenst, amelynek során Diana Şoşoacă konfliktusba került egy olasz forgatócsoporttal, férje, Dumitru Silvestru Şoşoacă pedig a vád szerint bántalmazott egy rendőrt.

Fotó: gov.roA kormányfő közleményben hangsúlyozta, hogy az illetékes hatóságoknak sürgősségi eljárásban kell tisztázniuk ez az ügyet. „Románia kormánya határozottan elítél minden, az újságírók megfélemlítésére vagy a polgárok szabad tájékoztatáshoz való jogának korlátozására irányuló cselekedetet. A véleménynyilvánítás szabadsága, a véleménynyilvánításhoz való jog és az információhoz való hozzáférés a demokrácia és a jogállamiság működésének garanciái” – olvasható a miniszterelnöki állásfoglalásban.

Dumitru Silvestru Şoşoacă ellen büntetőjogi eljárást indított a fővárosi első kerületi ügyészség hatósági közeg bántalmazása miatt, ugyanis a vád szerint megütött egy rendőrt.

Rendőrségi források szerint Diana Şoşoacă szenátor pénteken hívta ki a rendőrséget egy külföldi televíziós stábnak adott interjú közben, mert konfliktusba került az újságírókkal a nekiszegezett a kérdések miatt. Bukarest negyedik kerületi rendőrségének munkatársai szálltak ki a helyszínre, azonban Diana Şoşoacă férje rájuk támadt. A rendőrségi tájékoztatás szerint két eljárás indult az ügyben: az egyiket az első kerületi ügyészség indította hivatalos személy elleni erőszak miatt, a másik dossziét pedig a főügyészség elé terjesztik a tényállás megállapítása érdekében.

Kapcsolódók

Kimaradt?