Az egyházak képviselőivel egyeztetett a Covid-igazolvány bevezetéséről a kormány

Remélhetőleg év végéig elfogadja a parlament a Covid-igazolvány bevezetéséről szóló törvényt, a szakértőkkel egyeztetett formában – jelentette ki csütörtökön Nicolae Ciucă miniszterelnök.

A kormány több tagja is részt vett e tanácskozáson | Fotó: gov.roA romániai egyházak képviselőivel lezajlott találkozója után a kormányfő elmondta, tárgyalópartnerei azt kérték, hogy a hívek Covid-igazolvány felmutatása nélkül is mehessenek templomba, vehessenek részt a vallásos szertartásokon. Közölte velük, hogy az igazolvány bevezetéséről szóló törvénytervezet szakértők bevonásával dolgozzák ki.

Beszámolója szerint a találkozón Nicolae Ciucă az egyházak képviselőinek támogatását kérte minél több emberélet megmentéséhez. Kifejtette tárgyalópartnereinek, hogy a koronavírus-járvány megfékezésére az oltás jelenti az egyetlen megoldást, aminek az emberek megfelelő magatartásával kell párosulnia. Hozzátette: a megfelelő magatartás alatt az önbecsülést, a közösség iránti tiszteletet, az életek megmentésére irányuló erőfeszítések tiszteletét érti.

Ciucă elmondta, hogy az állampolgárok, a közösségek érdekében a jövőben folytatni kívánja a párbeszédet a civil társadalom többi képviselőivel is.

Kapcsolódók

Kimaradt?