Kötelező munkahelyi Covid-igazolvány – parlamenti vitára bocsátanák a tervezetet

Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden elmondta, Alexandru Rafila egészségügyi miniszterrel arról tanácskozott szombaton, miként lehetne sürgősen parlamenti vitára bocsátani ismét a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló jogszabályt.

A miniszterelnököt Giurgiu megyében tett látogatásán kérdezték arról, hogy mikorra várható a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése.

„Mihelyt a képviselőház jóváhagyja a jogszabályt, elküldjük kihirdetésre és hatályba léphet” – mondta Ciucă, de még hozzávetőleges időpontot sem tudott mondani a törvény bevezetését illetően.

A szenátus elnöke ellenzi az ötletet

Marcel Ciolacu szenátusi elnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője kijelentette, hogy „egyáltalán” nem ért egyet a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételével, hangsúlyozva, hogy az élethez való jog „elsőbbséget élvez” minden más joggal szemben.

„Én senkit nem kötelezek, és egyáltalán nem értek egyet az oltás kötelezővé tételével. Azonban tisztázzuk. Nekem is vannak jogaim, önöknek is. Neked jogod van nem beoltatni magad, nekem jogom van beoltatni magam. Az élethez való jog elsőbbséget élvez szerintem minden más joggal szemben” – fejtette ki Ciolacu a közszolgálati televíziónak (TVR) nyilatkozva.

Hozzátette, Alexandru Rafila egészségügyi miniszter majd mindent el fog magyarázni a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló jogszabályról.

Ciolacu kifejtette ugyanakkor, úgy gondolja, hogy „a politikusoknak nem kellene többé véleményt nyilvánítaniuk a világjárványról”.

(Címlapkép: Agerpres/EPA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?