Rendőrt hívtak a szenátusba, mert a botrányhős Șoșoacă nem viselt maszkot

A 112-es segélyhívószámon hívott rendőrt a szenátus pulpitusáról Nicoleta Pauliuc, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) politikusa hétfőn, mert a botrányairól hírhedt Diana Șoșoacă független szenátor nem viselt egészségügyi védőmaszkot a felsőház ülésén – számolt be a G4Media.

Diana Șoșoacă a szenátus hétfői ülésén | Fotó: AgerpresA még a vírustagadó és oltásellenes Románon Egyesüléséért Szövetség (AUR) számára is vállalhatatlan, a pártból kizárt Diana Șoșoacă több ízben is botrányt okozott a parlamentbe azzal, hogy nem tartotta be a koronavírus-járvány terjedése ellen hozott hatósági szabályokat, hétfőn pedig többszöri felszólításra sem volt hajlandó védőmaszkot tenni a teremben. Az érvényben lő szabályok szerint a közintézményekben és minden zárt helyiségben kötelező a maszk használata.

Nicoleta Pauliuc PNL-s szenátor szerint Șoșoacă törvény felett állónak érzi magát, egyúttal a 112-es számon jelentette fel a szabálysértők. Nem sokkal később meg is jelent egy rendőr, mire Șoșoacă egy úgynevezett arcpajzsot tett fel. Közben kilátásba helyezte, hogy feljelentést fog tenni „az egészséghez való joga megsértéséért”.

Șoșoacă a közelmúltban – többedmagával – megostromolt egy iași (jászvásári) oltóközpontot, és megakadályozta, hogy beadják a koronavírus elleni vakcinákat, amiért eljárást indítottak ellene. A szenátor rendszeres résztvevője a járvány miatt hozott korlátozások ellen szervezett tüntetéseknek.

Kapcsolódók

Kimaradt?