A kolozsváriak ingyen megszabadulhatnak az elektronikai és elektromos hulladéktól

Elektronikai és elektromos hulladéktól szabadulhatnak meg a kolozsváriak az önkormányzat és az Ecollect Vision közös tavaszi lomtalanítási kampánya alatt. Április 7. és június 6. között tájékoztató és oktató programokkal is készülnek a szervezők, közölte Oláh Emese alpolgármester sajtóirodája.

Az Együtt egy zöldebb jövőért – Kolozsvár! program célja többek között, hogy áprilistól a kolozsvári lakcímmel rendelkező magánszemélyek, vállalkozások és közintézmények elektronikai és elektromos hulladékokat ingyen elszállítja és újrahasznosítja a RoEcollect.Illusztráció: Pexels

A projekt szorosan kötődik Tánczos Barna, RMDSZ-es környezetvédelmi vízügyi és erdészeti miniszter Tiszta Romániát! című kezdeményezéséhez, ami nem csak egy országos nagytakarítás, hanem a mentalitásváltást is célozza. A Tiszta Romániát! takarítási kampánnyal párhuzamosan az iskolákban is tudatosító kampány indul a környezetvédelmi és az oktatási tárca együttműködésével. Ennek keretében szakemberek beszélnek majd a diákoknak a hulladékgazdálkodás és az újrahasznosítás szerepéről.

Akik kidobásra ítélt elektronikai vagy elektromos eszközöket adnának le, június 4-ig tehetik ezt meg, úgy, hogy hívják a 0755 406 406-os telefonszámot minden hétköznap 09 és 17 óra között, vagy online kitöltenek egy kérést a www.roecollect.ro/contact/ oldalon. A RoEcollect munkatársai legtöbb 48 órán belül időpontot egyeztetnek a kérelmezővel, hogy otthonából vagy az irodahelyiségből szállítsák el a hulladékot.

„Nagyon fontosnak tartjuk az ilyen jellegű projekteket. A kolozsváriaknak lehetőségük lesz júniusig, környezettudatosan, megszabadulni az elektronikus és elektromos hulladékoktól. A gyűjtés mellett pedig a projekt kezdeményezői számos ismeretterjesztő programmal készülnek kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Érdemes lesz kihasználni ezt az időszakot” – nyilatkozta Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.

A kampányban résztvevő magánszemélyek automatikusan részt vesznek egy tombolán is, ahol a nyeremények különféle háztartási gépek lesznek, a sorsolásra pedig június 6-án kerül sor online, a RoEcollect Facebook-oldalán, közölték a kezdeményezők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?