banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A kisebb fizetések emelkednek jobban a kézdivásárhelyi önkormányzatnál

Megszavazta a kézdivásárhelyi tanács azt az előterjesztést, miszerint a városházán dolgozók fizetéseit egy fix összeggel és nem egységes százalékkal emelik meg. Így a kisebb bért kapók százalékos arányban nagyobb emelésnek örvendhetnek.

A fizetésemelés nem érinti a választott személyek, így a polgármester és az alpolgármester havi illetményét, ugyanis az ők bérezését központilag állapítják meg. A közalkalmazottak esetében átlagosan öt százalékos béremelés lett volna lehetséges, de Bokor Tibor polgármester szerint ez csak a városházán alkalmazásban lévő legkisebb, illetve legnagyobb fizetések közötti szakadékot mélyítette volna. Bokor Tibor: egységesen emeltük meg a béreket | A szerző felvétele

„Decemberi sürgősségi rendelet értelmében az állami alkalmazottak bérezése átlagban öt százalékkal növekedhet január elsejével, ez a törvénymódosítás viszont nem vonatkozik az önkormányzatok alkalmazottaira, habár őket is ugyanúgy érintette az infláció. Több variációt gondoltunk át, egyik az lett volna, hogy bizonyos százalékkal emeljük mindenkinek az alapbérét. Ebben az esetben oda kerültünk volna, hogy a nagyon kicsi és a magasabb fizetések közötti szakadék nőtt volna. Bár nem vagyok híve az egységes fizetésemelésnek, de most azt tartom jónak, hogy minden alkalmazottnak ugyanazzal az összeggel emeljük meg az alapbérét, bruttó 450 lejről van szó, függetlenül attól, hogy mekkora a fizetés. Nagy fizetéseknél így százalékos arányban kisebb, a kicsiknél viszont jelentősebb az emelés” – magyarázta Bokor Tibor.

A kézdivásárhelyi városházán egyébként a legkisebb alapfizetés 3450 lej, míg a legmagasabb 11.005 lej, ezek az összegek bruttóban értendők. Az alapfizetésre indokolt esetben 15 százalékos veszélyeztetettségi pótlék is jár, az alkalmazottak pedig régiségpénzt is kapnak, azt az alapbér tartalmazza.

Nyitókép: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?