banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

A helyreállítási tervben nem csökkentek az oktatásra szánt összegek az RMDSZ elnöke szerint

A kormánykoalícióban konszenzus van arról, hogy milyen célokat követ Románia és milyen beruházásokra van szükség az országos helyreállítási tervben, mutatott rá Kelemen Hunor. A miniszterelnök-helyettes szerint a sajtóban megjelent spekulációkkal ellentétben a tervben nem csökkentik az oktatásra szánt összegeket.

Kelemen Hunor szerint a Románia által az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében felhasználható 29,2 milliárd euró 12,5 százalékát fordítják oktatásra, ha ezt az Európai Bizottság jóváhagyja. A PNRR-ről  egyébként jövő héten tárgyal Brüsszelben Florin Cîțu miniszterelnök és Cristian Ghinea európai projektekért felelős miniszter, számolt be csütörtökön Sepsiszentgyörgyön az RMDSZ elnöke, aki szerint a Románia rendelkezésére álló összeget hatékonyan és átláthatóan kell elkölteni, mert hosszú távra meghatározhatja az ország sorsát.

Nem pénzzel, hanem újabb érvekkel kell oltásra ösztönözni az embereket

Kelemen Hunor a sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján arról is beszámolt, hogy az e heti kormánykoalíciós ülésen a járványhelyzetről és az oltási kampányról is tárgyaltak. A kormánypártok egyetértettek abban, hogy népszerűsítő kampányra van szükség, és újabb érveket kell felsorakoztatni az oltás mellett.

„A koronavírus elleni védettséget jobb vakcinával megszerezni, mint úgy, hogy átesünk a betegségen, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy oltassa be magát, ez a megoldás arra, hogy visszatérhessünk a korábbi életünkhöz és újraindulhasson a gazdaság”, fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Kelemen Hunor újságírói kérdésre válaszolva elmondta: szóba sem került, hogy fizetnének az oltakozóknak, hiszen nem pénzzel, hanem érvekkel és jó példákkal kell ösztönözni az embereket az oltás felvételére. A miniszterelnök-helyettes arra kér mindenkit, hogy hallgassanak az orvosokra és bízzanak a tudományban.

(Címlapképen: Kelemen Hunor Sepsiszentgyörgyön. Forrás: RMDSZ)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?