banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Beruházásokról egyeztetett Hegedüs Csilla államtitkár Szatmár megyében

Az országos helyreállítási alap adta támogatási lehetőségekről, befektetésekről, a turizmus fejlesztéséről egyeztetett pénteken Szatmár megyében helyi elöljárókkal Hegedüs Csilla – számolt be közleményben az RMDSZ.

Az európai alapok minisztériumának államtitkára Pataki Csabával, a Szatmár Megyei Tanács elnökével, Kereskényi Gábor polgármesterrel és Alfatter Tamás prefektussal tárgyalt. „Szatmár megye élen jár az európai alapok lehívásában és felhasználásában. Nincs még egy olyan polgármester Erdélyben, aki az elmúlt évben egy új hidat épített volna. Ezen felül pedig számos befektetést terveznek , Szatmárnémetiben idén a fejlesztések éve lesz, mi ebben akarunk segíteni” – idézte a közlemény Hegedüs Csillát.

Szatmár megyében számos olyan érték van, amelyet a Sokszínű Románia kulturális útvonalaiba lehet bevonni. „Arra kértem a helyieket, segítsenek feltérképezni ezeket, hiszen ez egy soha nem látott lehetőség, 400 millió euró fog a rendelkezésünkre állni a kulturális örökség hasznosítására. Szeretném, ha a nagykárolyi Károlyi-kastély is bekerülhet majd a kastélyok útvonalába” – mondta el az államtitkár a Szatmár megyei RMDSZ-es polgármesterekkel folytatott beszélgetésen Nagykárolyban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Hegedüs Csilla arról is beszélt, hogy az országos helyreállítási alapból az egészségügyet is támogatni fogják, pénzt fordítanak az oktatásra, a digitalizációra, erdősítésre, városfejlesztésre is. Elmondta, a miniszter az elmúlt héten Brüsszelben tárgyalt a tervről az Európai Bizottsággal, ezután lesz még egy kis munka a dokumentummal, hogy belefoglalják a Bizottság javaslatait. A végleges tervet a hónap végéig kell elküldeni elbírálásra.

(Címlapfotó forrása: RMDSZ)

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?