A határátlépők háromnegyede nem töltötte ki előzetesen a beutazási adatlapot az első napon

Hétfőn a Romániába beutazó személyek 76 százaléka nem töltötte ki előzetesen a digitális beutazási adatlapot (PLF) – tudta meg az Observator News román nyelvű hírportál.

Az egységes, nyomonkövetési nyilatkozatnak is nevezett adatlapot – amelyet már 18 másik európai uniós államban is bevezettek – hétfőtől tették kötelezővé, és az országba érkezést követően legtöbb 24 órán belül ki kell tölteni függetlenül attól, hogy milyen járművel utazunk.

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) által közölt adatok szerint a https://plf.gov.ro platform elindítása óta egészen hétfőn 18 óráig 71 352 személy töltötte ki az adatlapot.  Közülük a legtöbben a bukaresti és a kolozsvári repülőtéren, valamint a két nagylaki, illetve a borsi határátkelőnél léptek be hivatalosan az országba.Illusztráció | Fotó: Nagylak Polgármesteri Hivatala

Hogyan töltse ki a nyilatkozatot?

E-mail címmel lehet regisztrálni, ahová megkapja a visszaigazoló linket. Erre kattintva megnyílik újra a platform, ahol az új formanyomtatvány (Formular nou) opció kiválasztása után írja be a személyi számát (CNP) vagy az útlevele számát. Ezután írja be a nevét, ahogy a hivatalos dokumentumaiban szerepel, majd az országot, ahonnan érkezik, az időpontot, amikor elindult onnan, és hogy hol lépett be Romániába, valamint a címet, ahová megérkezik. A telefonszám megadása is kötelező. Ezután válassza ki, hogy milyen járművel utazik, és adja meg a kategóriájának megfelelő adatokat. Majd adja meg egy hozzátartozó elérhetőségét, akin keresztül kapcsolatba lehet lépni önnel. Lejjebb görgetve adja meg azon országok listáját, amelyeken átutazott a kiindulási és a megérkezési pont között. Ha szükséges, adja meg az önnel utazó kiskorúak adatait is. Pipálja ki, hogy beleegyezik a megadott adatok feldolgozásába a hatóságok részéről, majd nyomja meg a Mentés (Salvează) gombot, és a platform generálja is a letölthető adatlapot.

Nagyon fontos, hogy a valós és helyes adatokkal töltsük ki az adatlapot, amit a határátlépést megelőzően és azt követően legtöbb 24 órával tehetünk meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?