Ki akarják játszani a karantént: sokan gyalog kelnek át a magyar-román határon

„Nincs rendben az, hogy sokan gyalog kelnek át a magyar-román határon” - nyilatkozta szerdán a Digi24 televíziónak Marcel Vela belügyminiszter, értésre adva, hogy ezek a személyek a karanténba kerülésüket próbálják meg kijátszani.

A miniszter szerint ez korábban is előfordult, de csak elvétve, most azonban egyre többen érkeznek autókkal a határig, ahol gyalogosan kelnek át, majd más járművekkel folytatják útjukat. Elmondta, a hatóságok keresik annak a módját, hogy autókat küldjenek azok elé, akik gyalog kelnek át a határon, és hatósági járművekben fogják őket továbbszállítani hazáig.  Emlékeztetett, hogy a gépkocsiforgalom esetében a hatóságok alapos ellenőrzést folytatnak, a gyalogos átlépéskor viszont ez nem történik meg.

"Azt akarjuk, hogy a rendszerben ne keletkezzen rés, ezt meg fogjuk előzni" - mondta a belügyminiszter. Kijelentette, hogy a gyalogosan Romániába belépőket járművekbe ültetik, és úti céljukig fogják kísérni, hiszen ugyanígy járnak el azokkal is, akik saját gépkocsijukkal érkeznek a koronavírus-járvány sújtotta országokból.

Románia március 23-án lezárta a határait a külföldi állampolgárok előtt a koronavírus-járvány miatt, a Nyugat-Európából hazatérő románok csak szigorú hatósági ellenőrzés után léphetik át a határt. A Magyarországról érkező személyek automatikusan házi karanténba kerülnek, miután beléptek Románia területére.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?