banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

A DNA reagált a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ülésén ellene elhangzottakra

Bár a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) csütörtöki ülésén számos „igazságtalan”, „alaptalan” és „lejárató” jellegű kijelentés hangzott el az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kapcsán, az ügyészség nem hagyja magát „megfélemlíteni” – írja a DNA pénteki közleményében.

A DNA „aggodalommal vette tudomásul”, hogy az ügyészséget „ágyútöltelékként” használják fel az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvénymódosításokért folytatott harcban.

A DNA hangsúlyozza, hogy az intézmény fontos feladatot lát el a magas és közepes szintű korrupció elleni küzdelemben, amely jelenség veszélyezteti a demokrácia értékeit és a társadalom gazdasági fejlődését.

Csütörtökön a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) 11-8 szavazataránnyal negatívan véleményezte az igazságszolgáltatásban történt visszaélések kivizsgálására létrehozott különleges ügyészség (SIIJ) megszüntetését. A vita hevében Gabriela Baltag bíró azt vetette az igazságügyi miniszter szemére, hogy úgy tesz, mintha a SIIJ megszüntetésével „az igazságszolgáltatás minden problémája megoldódnék”, és egyetlen szót sem ejt a „DNA által elkövetett rémtettekről”. 

(Címlapfotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?