Visszatért a tél a Fogarasi havasokba

Havazott 2000 méter magasan a Fogarasi havasokban. Az Argeş megyei hegyimentők vezetője, Ion Sănduloiu posztolt erről felvételt a Facebookra a Cota 2000 menedékházból.

„2000 méteren körülbelül 2-3 centiméternyi hó hullt, magasabban bizonyára még több. Egy fok körül lehetett a levegő hőmérséklete, talán fagy is volt, erős szél fújt” - nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek a hegyimentő.

A környéken nincsenek turisták, ugyanis a Transzfogarasi út még nem nyílt meg.

Folytatódik a hűvös, esős időjárás

Több mint tíz fokkal hidegebb lesz a június végén megszokottnál szombaton és vasárnap, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzésére hivatkozva a Mediafax.

Szombaton 14 és 24 fok között mozognak majd a hőmérsékleti csúcsértékek, Moldova északi részén lesz a leghűvösebb, az ország déli részén a legmelegebb. Szombatról vasárnapra virradó éjszaka 3-4 fokra is lehűlhet a levegő Erdély keleti részén, északon pedig 6-8 fokra lehet számítani. A tengerparton legkevesebb 13-14 fok lesz. Szombaton eső, villámlás, a szél felerősödése is várható.

Vasárnap enyhül az idő, 19 és 25-26 fok közötti hőmérsékleti értékek várhatóak, és csak rövid zárporok lesznek az ország északi, központi és keleti részén, főleg a hegyvidéken.

(Címlapfotó: stireazilei.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?