Vizsgálódik a CNA Liviu Dragnea televíziós kijelentései miatt

Hivatalból kivizsgálást indított Dorina Rusu, az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tagja Liviu Dragnea bizonyos kijelentéseivel kapcsolatban, amelyeket vasárnap tett az Antena 3 televízió műsorában, és a műsorvezető nem lépett közbe – írja az Agerpres.

Dorina Rusu kedden közölte: a CNA tagjaként hivatalból kivizsgálást indított, mivel a Szociáldemokrata Párt elnöke súlyos kijelentéseket tett, anélkül, hogy bizonyítékkal támasztotta volna alá azokat.

Fenyegette az ügyészeket és az államfőt, kijelentette, hogy az Európai Unió és a NATO finanszírozta a párhuzamos államot, civil szervezeteket rágalmazott, és azt sugallta, hogy amennyiben az igazságszolgáltatásban nem vesznek a dolgok a PSD számára kedvező fordulatot, akkor még több tüntető érkezik majd Bukarestbe, akik annyi időt töltenek ott, amennyire szükség lesz. 

Az Országos Audiovizuális Tanács tagja szerint Dragnea kijelentései azokra az időkre emlékeztetnek, amikor 1990-ben a Nemzeti Megmentési Front munkásokat rendelt ki az utcákra, rendet teremteni azok között, akik a hatalom szerint „eladták magukat az idegeneknek”, vagyis az ellenzékiek között. 

Rusu felhívta a figyelmet, hogy a műsorvezető ezúttal sem avatkozott közbe, noha a sajtó munkatársainak mindig szem előtt kéne tartaniuk az audiovizuális törvényt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?