FRISSÍTVE - Kiderült, hogy mi történt az eltűnt amerikai siklórepülőssel

Egy amerikai siklóernyős után kutatnak a buşteni-i hegyimentők és hegyi csendőrök, akinek a Bucsecs-hegységben veszett volna nyoma. Az akciót nehezíti, hogy nem tudják pontosan, hogy hol kell keresni az eltűnt férfit. FRISSÍTÉS: holtan találták meg az amerikai fiatalt.

Liviu Coman, a buşteni-i hegyi csendőrség parancsnoka elmondta: az eltűnt férfi egy másik amerikai és egy új-zélandi társával együtt a Caraiman-keresztnél bontott ernyőt, de csak ketten érkeztek meg a hegy lábához, ők riasztották a hatóságokat a 112-es egységes segélyhívószámon. Az eltűnt személyt nem lehet bemérni, mert nincs nála mobiltelefon. Elképzelhető, hogy a keresésbe egy helikoptert is bevonnak. 

FRISSÍTÉS: a Caraiman-csúcson található kereszt közelében, a Fehér-völgyként ismert területen találtak rá a hegyimentők kedden délután az amerikai turista holttestére. Az extrémsportoló testére rácsavarodott a siklórepülője, a hegyimentők azt valószínűsítik, hogy ereszkedés közben nekiütközhetett egy sziklának. 

Az amerikai fiatal, két társával együtt a siklóernyőzés egy nagyon veszélyes válfaját, az úgynevezett speedflying sportot űzte. Ennek a lényege, hogy egy magas hegyről elrugaszkodva ereszkedik minél közelebb a sziklákhoz és közben még szaltókat is bemutat. 

Az alábbi felvételt az amerikai társa, az újzélandi Jamie Lee készítette június elsején.

Kimaradt?