Hargita megye: a famaffiára csaptak le a rendőrök, és egy Picasso-festmény került elő

Egy illegális faértékesítéssel foglalkozó bűnszervezet felgöngyölítése közben bukkantak rá egy házkutatás során a Hargita megyei rendőrök egy vélhetően nagy értékű Picasso-festményre. A műalkotást elkobozták, jelenleg a Maros Megyei Múzeumban őrzik.

A Hargita megyei rendőrség beszámolója szerint az elmúlt napokban összesen 17 házkutatást tartottak Hargita, Maros, Brassó, Bákó és Vaslui megyében több cégnél és egy feltételezett bűnszervezet tagjainál, akik a gyanú szerint az adószabályok kikerülésével összesen 1700 köbméter faanyagot értékesítettek.

A rendőrök dokumentumokat, telefonokat, számítógépeket, egy légpisztolyt, 45 ezer lejt és 15 ezer lejt koboztak el. A pénz a gyanú szerint erdőterületek törvénytelen adásvételéből származott. A Hargita és a Maros megyei rendőrök a házkutatások egyik helyszínén egy Picasso-festményre is bukkantak, amelynek származási helyét a gyanúsított nem tudta igazolni.

Az ügyben adócsaláson kívül bűnszervezet létrehozása, okirat-hamisítás, pénzmosás és „egy külföldi ország kulturális örökségének részét képező alkotás Romániába történő behozatala” vádjával zajlik nyomozás – olvasható a Hargita megyei rendőrség közleményében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?