A képviselőház oktatási bizottsága elé idézik Valentin Popa tanügyminisztert

A képviselőház oktatási bizottsága előtt kell számot adnia Valentin Popa tanügyminiszternek a tárca azon döntéséről, amelynek értelmében az ország nyolc egyetemén csökkentenék a 2018-2019-es egyetemi évre megszabott tandíjmentes helyek számát. 

Az oktatási miniszter meghallgatását - amelyre vélhetően jövő héten kerül sor - Sorin Moldovan nemzeti liberális párti képviselő kezdeményezte, és a javaslatot egyöntetűen elfogadta a szakbizottság. „A kollégák között is sokan vannak, akik politikai hovatartozástól függetlenül úgy gondolják, hogy a miniszter téves döntést hozott” - nyilatkozta Moldovan.

A liberális törvényhozó hangsúlyozta, a vitatott rendelkezés nyomán a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetemtől összesen 277 államilag támogatott helyet vonnának meg. 

„Véletlen egybeesés vagy sem, tény azonban, hogy a nyolc felsőoktatási intézmény között olyanok is vannak, amelyek nem támogatták a jelenlegi oktatási miniszter kinevezését” - tette hozzá a képviselő, aki szerint a meghallgatáson az idei érettségi vizsga megszervezésével kapcsolatos kérdésekre is válaszolnia kell majd a tárcavezetőnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?