Fel nem robbant lövedéket találtak Gyergyószentmiklóson

Egy 37 milliméter kaliberű lövedéket találtak csütörtökön Gyergyószentmiklós ipari negyedében, a vasútállomás közelében. Az el nem sült robbanószert a tűzoltóság tűzszerészei biztonságos körülmények között elszállították és megsemmisítésig tárolják.

A Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség gyergyószentmiklósi kirendeltségét csütörtökön délelőtt riasztották egy gazdasághoz, ahol földegyengetési munkálatokat végeztek miután leromboltak egy ott található raktárépületet. A fel nem robbant lövedéket az épület helyén találta meg a terület tulajdonosa, aki 112-es sürgősségi hívószámon értesítette a tűzoltókat.

A készenléti felügyelőség újra felhívja a lakosság figyelmét, hogyha robbanószerkezeteket találnak, akkor nem szabad azokat megérinteni, felemelni, máshová szállítani, megütni, felgyújtani, szétvágni, szétszedni, játszani vele vagy fémbegyűjtő pontoknak továbbadni értékesítés céljából. Mindenkinek kötelessége azonban értesíteni a rendőrséget vagy a tűzoltóságot a 112-es sürgősségi hívószámon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?