Két gyermek is megsérült a Hargita megyei szánkó- és sípályákon

A Hargita Megyei Csendőrség hegyi üdülő központokban szolgálatot teljesítő munkatársait riasztották vasárnap kétszer is téli sportokkal kapcsolatos balesethez: Tusnádfürdőn egy 13 éves, míg Hargitafürdőn egy 12 éves gyermek sérült meg szánkózás, illetve sízés közben – közölte Suciu Gheorghe, a csendőrség szóvivője.

A Szent Anna-tó közelében található, főként szánkózásra használt pályán éppen lefele csúszott egy 13 éves sepsiszentgyörgyi gyermek, amikor szánkójával felborult. A mögötte szintén szánkóval ereszkedő személy nekiütközött az elesett fiúnak, akinek a feje sérült meg a szerencsétlen találkozás következtében.

Percekig nem volt eszméleténél, a hegyi csendőrök részesítették elsősegélyben, és merevítőt helyeztek a nyakára. A fiút a csíkszeredai kórház sürgősségi osztályára szállították be.

Hargitafürdőn a Csipike pályán elesett egy 12 éves székelykeresztúri gyermek, akinek a bal karja sérült meg. A helyszínen tartózkodó hegyimentő közszolgálat munkatársai látták el a helyszínen a fiút, akit átadtak a hegyi csendőröknek.

Ők hószánnal szállították be a fiút a műútig, ahol a rohammentősök már várták. A székelykeresztúri fiút is a csíkszeredai kórházba vitték. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?