Ebben az esetben mondana le Mihai Tudose kormányfő

Mihai Tudose miniszterelnök hangsúlyozta csütörtökön, hogy lemond, ha valaha bűnvádi eljárás indul ellene miniszterelnökként, még akkor is, ha mandátuma előtti bűncselekedetekről lenne szó.

„Igen, van egy miniszteri szabályzatunk. Annak ellenére, hogy tudják önök is, a bűnvádi eljárás valakinek a feljelentése alapján indul. Ahhoz, hogy lezáruljon az eljárás, meg kell nyitni. Leellenőrzöd és amennyiben nem úgy történtek a dolgok, lezárod. Az élet nem nagyon igazságos ebből a szempontból. De minthogy magyarázkodj...” - nyilatkozta a kormányfő a Digi24 hírtelevíziónak.

A parlamenti tárgyalás alatt álló közkegyelmi törvény tervezetével kapcsolatban a kormányfő elmondta, hogy támogatja azt, kivéve a korrupciós ügyeket vagy egy személy ellen elkövetett erőszakos tetteket.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a románok nem korruptabbak más államok polgárainál. „Egyáltalán nem, nem hiszem. Van azonban egy olyan tehetségünk, hogy hősöket faragunk magunkból ebben az esetben, úgy állítjuk be magunkat, mintha mi lennénk az egyetlen korrupt ország” - mondta a miniszterelnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?