Két Hargita megyei fiúnak is összecserélték az érettségi jegyét

Nem csak két diáklánynak, hanem két fiúnak is elcserélték az egyik érettségi jegyét a névazonosság miatt Hargita megyében.

Ezt az esetet az egyik kárvallott, Benedek Szabolcs, a csíkszeredai Joannes Kajoni Szakközépiskola végzőse jelezte a Maszolnak. A diák elmondta: az érettségi eredmények kifüggesztésekor jó jegyekre számított, ezért nem értette, hogy földrajzból miért kapott csak 4,4-es osztályzatot.

Aztán észrevette, hogy van egy gyergyószentmiklósi Benedek Szabolcs is az érettségizők között, csak az apa kezdőbetűje volt más. „A másik Szabolcs minden tárgyból megbukott, csak földrajzból kapott 8,6-ot. Ez feltűnt nekem” – mesélte a fiú.

A diák óvást nyújtott be, amelyben értesítette az esetről a vizsgabizottságot. Két nap múlva telefonon jelezték neki, hogy összecserélték a két jegyet, a földrajz dolgozatának osztályzata valójában 8,6 volt. „Felháborító, hogy két napig stresszben voltam mások hibája miatt” – fakadt ki Benedek Szabolcs.

Korábban Görbe Péter Hargita megyei főtanfelügyelő a Maszolnak megerősítette, hogy több hiba is becsúszott a Hargita megyei érettségi eredményekbe névazonosságok miatt. A dolgozatokat Szeben megyében javították, és a tévedés feltehetően akkor történt, amikor az informatikai rendszerbe bevezették a jegyeket.

Kapcsolódók

Kimaradt?