Fifor: Sorin Grindeanu Robin Hoodnak képzeli magát

Sorin Grindeanu miniszterelnök két napja elkobozta a kormányt, elbarikádozta magát a Victoria-palotában, és Robin Hoodnak képzeli magát - véli Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátusi frakcióvezetője. 

„Romániának, egy európai uniós tagországnak a kormányát két napja elkobozta egy alak, akivel kapcsolatban egyre gyakrabban merül fel bennem a kérdés, hogy egyáltalán józanul gondolkodik-e. Hogy lehet az, hogy elbarikádozod magad a Victoria-palotában, és eljátszod a miniszterelnököt, holott senki és semmi nem jogosít már fel erre a tisztségre, a kabinet mindegyik tagja lemondott, és a Grindeanu-kormány gyakorlatilag nem létezik?” – teszi fel a kérdést egy pénteki Facebook-bejegyzésben Mihai Fifor. 

A szenátor hangsúlyozza, az országnak két napja nincs kormánya, a parlament pedig azon dolgozik, hogy helyezze vissza a végrehajtó hatalmat a normális kerékvágásba. „Elképesztő, hogy mi történik jelenleg Romániában. Csak azért, mert egy Sorin Grindeanu nevezetű alak, aki hirtelen Robin Hoodnak képzeli magát, elfoglalta a Victoria-palotát, és kormányt akar alakítani magának. Na de kinek a kormánya lesz ez? A Grindeanu családé? Azt megértettem, hogy a kormány nem a PSD országos végrehajtó bizottságáé. De akkor a Grindeanué? (...) Közben mindenki csatlakozott ehhez az abszurd komédiához: a sajtó, a parlament, az állampolgárok. Emberek, a törvény világos, és azt be kell tartani, még akkor is, ha Sorin Grindeanunak hívnak! Mint ahogyan a demokrácia játékszabályait is be kell tartani. Ha ezt valaki nem érti meg, még csak uniós állampolgár sem lehet, nem hogy kormányfő” – teszi hozzá Fifor.

Kimaradt?