Tăriceanu szerint korai még arról beszélni, hogy indul-e az elnökválasztáson

Călin Popescu-Tăriceanu, a Demokraták és Liberálisok Szövetsége (ALDE) társelnöke azt nyilatkozta vasárnap este, hogy korai még arról beszélni, hogy indul-e a 2019-es elnökválasztáson. 

Amikor arról kérdezték, hogy szándékában áll-e indulni a 2019-es elnökválasztáson azt válaszolta, hogy „addig még sok van” és egyelőre azon dolgozik, hogy életbe ültessék a kormányprogramot. 

„Még ha valaki fejébe is vette, hogy indul az elnökválasztásokon, egyelőre nem tervez, ahhoz még túl korán van. Egyelőre az a legfontosabb, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) - Demokraták és Liberálisok Szövetsége (ALDE) koalíciónak sikerüljön életbe ültetnie az kormányprogramot, mert ennek sikere határozza meg azt, hogy egy vagy két év múlva, egy ilyen célkitűzés megvalósítható volna-e, vagy sem” – nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu a B1 televízió egyik műsorában. 

Azt mondta: az ALDE célja, hogy meggyőzze a polgárokat, hogy ez a párt a liberalizmus valódi képviselője Romániában. 

Arról, hogy esetleg a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) még átigazolnának-e emberek, az ALDE vezetője azt mondja, bármikor szóba állnak liberális beállítottságú „értékes emberekkel”. „Liberális beállítottságú értékes emberekkel bármikor szívesen szóba állok, mert tudom, hogy nagyon sokan vannak ma a PNL-ben, akik egy csodában bíznak, akik azt remélik, hogy a párt visszanyeri egykori politikai arcélét” – mondta még Călin Popescu-Tăriceanu. 

Kimaradt?