Három év felfüggesztett börtönre ítéltek egy székelyudvarhelyi orvost

Első fokon három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és két évre hivatása gyakorlásától is eltiltotta a Hargita megyei törvényszék csütörtökön a csúszópénz elfogadásával vádolt Csíki Csongor székelyudvarhelyi orvost.

Az igazságügyi minisztérium honlapján közzétett ítélet szerint az onkológust 60 nap közmunkára is kötelezték, amit a csíkszeredai sürgősségi kórházban kell elvégeznie. Emellett elkobozzák tőle azt az összeget (2 323 lejt), amit készpénz vagy más javak formájában kért és kapott 2011 és 2014 között orvosi szolgáltatásaiért.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Csíki Csongort 2014 július 7-én csúszópénz elfogadásán érték tetten a korrupcióellenes ügyészek. Az orvos ellen 2015 januárjában emeltek vádat.

Az ügyészek szerint a vádlott minden konzultációért és recept-kibocsátásért körülbelül 50 lejt kapott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban és a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban. 2014 július 7-én 13 betegtől összesen 810 lejt és anyagi javakat kapott, amikor a korrupcióellenes ügyészség munkatársai tetten érték.

Kapcsolódók

Kimaradt?