FRISSÍTVE: Robbanás történt egy kolozsvári tömbházban

FRISSÍTVE: Robbanás történt csütörtök délben egy kolozsvári tömbházban. Az első információk szerint a detonáció az épület tartószerkezetét is megrongálta. Egy személy súlyosan megsérült,a  tömbházat kiürítették.

A Kolozs Megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) arról tájékoztatott, hogy a robbanás egy Mandula (Migdalului) utcai tömbházban következett be. Az ISU szóvivője, Andrei Biriş az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy áldozatokról egyelőre nincs tudomásuk.

"Egy tömbházlakásban történt a robbanás. Úgy tűnik, hogy kicsit erősebb volt a detonáció, és emiatt a tömbház tartószerkezete is megsérült. Egyelőre ennyit tudunk" - nyilatkozta Andrei Biriş.

FRISSÍTÉS1:  Egy személyt súlyos állapotban szállítottak kórházba. A tömbházat kiürítették. A robbanás következtében tűz ütött ki, jelentős károk keletkeztek – tájékoztatott az ISU szóvivője.

FRISSÍTÉS2: A felgyűlt gáz okozta a detonációt, amelynek nyomán egy 19 éves fiatalember sérült meg súlyosan, őt valószínűleg Bukarestbe szállítják - tájékoztatta az Agerprest  Andrei Biriş. A szóvivő elmondta: a robbanás bekövetkeztekor hét személy tartózkodott a tömbházban, egy személy sérült meg súlyosan, őt a kolozsvári kórház sürgősségi osztályáról valószínűleg elszállítják Bukarestbe. Hat személy saját lábán hagyta el lakását. Öt személyt a helyszínen elláttak a mentőszolgálat munkatársai, közülük senkit nem kellett kórházba szállítani. 

A robbanás az összesen 15 lakrész közül 12-ben okozott kárt, a detonációt követő tűz három lakásra terjedt ki. A tömbház tartószerkezete láthatóan megrongálódott, főleg a felső szinten. "Mindegyik lakást külön átvizsgálják, és a hatóságokkal együtt lakhatási megoldást keresünk minden család számára" - mondta a szóvivő. A helyszínre kiérkezett Gheorghe Vuşcan prefektus és Emil Boc polgármester is, aki azt nyilatkozta, hogy az érintett családok számára 16 lakást tud felajánlani Kolozsvár önkormányzata. 

Kapcsolódók

Kimaradt?