PNL: Sevil Shhaideh Dragnea „személyes választása”

A Szociáldemokrata Párt által a miniszterelnöki tisztségre tett javaslat az Adrian Năstase vezette kormány idején alkalmazott gyakorlatot idézi - nyilatkozta szerdán a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ideiglenes elnöke, Raluca Turcan. 

„Ez a javaslat hűen tükrözi Dragnea ellenőrzési kényszerét, és az Adrian Năstase vezette kormány idején alkalmazott gyakorlatra emlékeztet, amikor ugyanígy közvetítőkön keresztül irányították a kabinet munkáját. Kedvezőtlen jelzések ezek a gazdasági szféra, a vállalkozók számára, hiszen arra utalnak, hogy a PSD kormányprogramjának alapját képező adó- és illetékemelést sajnos gyakorlatba ültetik” – nyilatkozta Turcan.

A PNL ideiglenes elnöke szerint Liviu Dragnea visszaélt a választópolgárok bizalmával, hiszen azt ígérte, „olyan miniszterelnököt javasol, aki tudja, mire van szüksége az országnak”, ehhez képest egy "személyes választással" állt elő.

Raluca Turcan hozzátette, a Klaus Johannisszal folytatott tárgyaláson ismertette az elnökkel, hogy a PNL tudomásul vette a „parlamenti aritmetikát", és készen áll arra, hogy ellenzéki szerepet vállalva nyomon kövesse a PSD kormányprogramjának gyakorlatba ültetését és alternatív megoldásokat kínáljon. 

Kapcsolódók

Kimaradt?