Még reménykednek egy jobboldali kormányban a liberálisok

Továbbra is tárgyalnak a jobboldali pártokkal egy parlamenti többség létrehozása érdekében - közölte Raluca Turcan pénteken. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) ideiglenes elnöke hozzátette, a tárgyalásokba a Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) is bevonták, de nem ajánlották fel Călin Popescu-Tăriceanunak a PNL elnöki tisztségét.

Sajtótájékoztatóján a PNL ügyvivője azt mondta, „elkeseredve” vette tudomásul, hogy Călin Popescu Tăriceanu "durván" visszautasította a jobboldali koalíció létrehozásáról szóló javaslatukat. Turcan hozzátette, a PNL továbbra is a jobboldali politikai erők közeledésén fog dolgozni, hogy erős kormánya legyen az országnak, amely biztosítja az állampolgárok számára a fejlődést és a jólétet.

A Călin Popescu Tăriceanu által vezetett Liberálisok és Demokraták Szövetségéről (ALDE) azt mondta, ha szövetségre lépnek a Szociáldemokrata Párttal (PSD), gyakorlatilag a PSD „utánfutójává” válnak, és el fogjűk veszíteni önállóságukat.

Raluca Turcan megerősítette, hogy a Népi Mozgalom Párt (PMP) vezetőségével is tárgyalásokat folytattak egy jobboldali kormány megvalósítása érdekében. Arra a kérdésre, hogy a Központi Választási Iroda végleges adatai fényében lehetségesnek tartja-e egy jobboldali többség létrejöttét, Turcan azt felelte: "Igen, lehetséges."         

Kapcsolódók

Kimaradt?