A magyar közmédia adói tematikus napot tartanak december 11-én

A magyar közmédia adói tematikus műsorokban mutatják be a romániai választásokat december 11-én - mondta a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerda este az M1 aktuális csatornán. Az M1 napközbeni híradásokkal, helyzetjelentésekkel és élő kapcsolásokkal jelentkezik Erdélyből.

A Kossuth Rádióban a megszokott magazinok - a Vasárnapi újság kivételével - elmaradnak, és helyettük tematikus, a romániai választásokat körüljáró műsorokat sugároznak majd.

Élő adással jelentkezik a Határok nélkül című magazinműsor is. A Duna csatornán is módosul a vasárnapi adásrend: vasárnap kora reggel - magyar idő szerint a 7.25-től - indul a választási műsor, és kora délután is a román parlamenti voksolásé lesz a főszerep.

A Duna végigköveti a választások napját, így este élő stúdióműsor és élő bejelentkezések várják a nézőket, többek között a Magyarság Házából, valamint különböző erdélyi helyszínekről.

Dobos Menyhért hangsúlyozta, hogy a közmédiának nemcsak törvényi, hanem erkölcsi kötelessége is, hogy tájékoztassa a magyar embereket, és az ügy azért is fontos, mert nem mindegy, lesz-e parlamenti képviselete a magyar kisebbségnek. 

Reményét fejezte ki, hogy külföldön is követni fogják a közmédia műsorait, és Tamási Árontól idézve hozzáfűzte, „nekünk a világ szívének ajtaján kell kopogtatni, azért, hogy a magyarság hangját meghallják”. „Mi vasárnap dörömbölni szeretnénk” - hangsúlyozta a vezérigazgató.

Kimaradt?