Járni is alig tudott, mégis biciklire ült az ittas tölgyesi férfi

Annyira ittas volt, hogy alig állt a lábán, mégis útnak indult kerékpárral egy tölgyesi férfi. Meg is bánhatta, mert leesett a bicikliről, és megsérült. 

A Hargita megyei rendőrség hétfői beszámolója szerint a baleset vasárnap koradélután történt Tölgyes területén, egy útkereszteződésnél. A 42 éves férfi egy darabig haladt a kerékpárral, majd elvesztette az egyensúlyát, és feldőlt.

A biciklist megszondáztatták, és a műszer igen nagy, 1,70 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a szervezetében. A rendőrségi közlemény szerint az ügyben „mulasztásból elkövetett testi sértés” gyanújával zajlik vizsgálat.

A Maszol megkérdezte Gheorghe Filipet, a Hargita megyei rendőrség szóvivőjét, hogy miért vizsgálódnak mulasztásból elkövetett testi sértés gyanújával, ha a közlemény is világosan fogalmaz: annyi történt, hogy egy ittas férfi szerencsétlenül járt, és nem másokban, hanem magában okozott kárt.

Gheorghe Filip elmagyarázta: a rendőrség köteles minden egyes sérülésekkel járó közúti baleset körülményeit alaposan megvizsgálni, akkor is, ha első látásra önhibájából sebesült meg valaki. „Minden kétséget kizáró bizonyosságot kell szereznünk arról, hogy az illetőt nem egy jármű, esetleg egy másik személy sebesítette meg. Ha ez megtörtént, akkor nyilvánvalóan ejtjük a testi sértés gyanúját” – fogalmazott a szóvivő. Hozzátette, minden bizonnyal ez történik a tölgyesi férfi esetében is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?