banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Elkezdődhet Călin Popescu-Tăriceanu bűnvádi perének érdemi tárgyalása

A Legfelsőbb Bíróság hétfőn eldöntötte, hogy elkezdődhet Călin Popescu-Tăriceanu bűnvádi perének érdemi tárgyalása.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hamis tanúzás és bűnpártolás miatt emelt vádat a szenátus elnöke ellen. A Legfelső Bíróság megállapította a vád törvényességét, és elrendelte a per érdemi szakaszának elkezdését. A döntés nem jogerős, három napon belül megfellebbezhető.

Călin Popescu-Tăriceanu ellen július 7-én emelt vádat a DNA a Snagov-erdő és a Băneasa-farm törvénytelen visszaszolgáltatásával kapcsolatos ügyben. A vádhatóság szerint 2016. április 15-én Tăriceanu eskü terhe alatt valótlanságokat állított, amikor kihallgatták az ügyben, megnehezítve ezáltal az igazságszolgáltatás munkáját, a vádlottak felelősségre vonását.

Az ügyészek szerint Tăriceanu a valósággal ellentétben azt állította, nem volt tudomása arról, hogy Paul Philippe herceg visszakapta a băneasai telket (egykori királyi farmot) és a Snagov-erdőt, és állítása szerint arról sem tudott, hogy a visszaszolgáltatásban szerepük volt Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi vádlottaknak. A házelnök azt is tagadta, hogy tudomása lett volna az ezen telkekkel kapcsolatos adásvételi szerződésekről.

A DNA szerint Călin Popescu-Tăriceanu a valóságnak nem megfelelő állításokat tett, amikor a Tal Silbersteinnel, Dan Cătălin Andronickal és Remus Truicával, valamint Marcovici Mariusszal való kapcsolatáról kérdezték.

Ugyanebben az ügyben Dorin Mariant, Emil Constantinescu egykori államfő tanácsosát és Călin Popescu-Tăriceanu volt kancelláriavezetőjét is hamis tanúzással vádolják.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?