Megkezdte az aláírásgyűjtést az RMDSZ Csíki Területi Szervezete

Kedden elkezdte az RMDSZ Csíki Területi Szervezete a parlamenti választásokon való induláshoz szükséges lakossági támogató aláírások gyűjtését. A szövetség önkéntesei, helyi képviselői minden településen személyesen keresik fel a lakosokat, hogy aláírásukkal támogassák Korodi Attila újabb parlamenti képviselői és Tánczos Barna szenátori mandátumért való indulását.

A területi szervezetnek 20 ezer aláírást kell összegyűjtenie a csíki településeken, ország szinten 200 ezer aláírásra van szükség – ezeket Erdély-szerte gyűjtik –, amely a szavazásra jogosult állampolgárok több mint egy százalékát teszi ki.

„Ez az első személyes kontaktus a választókkal a decemberi szavazás előtt. Igyekszünk mindenhová bekopogni. Az eddig megszokott aláírásgyűjtéssel ellentétben ez alkalommal nemcsak nevet és személyi igazolvány számot, illetve születési dátumot kérnek, hanem a személyi számot is. A választási iroda garantálja, hogy a személyes adatokat védelmező törvényeket betartva használják kezelik a személyi számokat. Ezért a választók megértését kérjük, illetve azt, hogy mindenki személyesen írja alá a választási ívet, mivel nagyon szigorúan ellenőrzik az adatok hitelességét” – mondta Korodi Attila a sajtónak tartott tájékoztatón.

Az RMDSZ vállalja, hogy jövő vasárnapig mind a 20 ezer aláírást összegyűjti. Erre azért van szükség, mert ez a feltétele annak, hogy a Szövetség a külhoni szavazókörzetekben is jelöltet indítson.

„Az aláírásgyűjtés célja az, hogy reprezentativitásunkat bizonyítsuk. Ennek érdekében az aláírásgyűjtési akción túl – amely az ajtóról ajtóra zajló személyes megkereséseken keresztül zajlik –, a nagyobb köztereken is standokat állítunk fel. A jövőben Korodi Attilával közösen minél több településre, fontos eseményekre szeretnénk eljutni, hogy személyesen is tájékozódjunk arról, milyen ügyeket képviselünk Bukarestben a következő négy évben” – tájékoztatott Tánczos Barna szenátor.

Aláírásgyűjtést egyébként bárki vállalhat. Az aláírási ív (amely letölthető innen) alján található mezőket az önkéntesnek személyes adataival kell kitöltenie, hogy az aláírásgyűjtés tisztasága lekövethető legyen. A kitöltött formanyomtatványokat az RMDSZ csíkszeredai székházában, a Mihai Eminescu utca 2/A szám alatt várják meghosszabbított munkaprogramban, minden nap késő estig.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?