Bognár Levente alpolgármester lehet Aradon

Aradon az RMDSZ megtarthatja 2. helyét a 23 tagú tanácsban, az is valószínű, hogy Bognár Levente marad az alpolgármester – erősítette meg maga az elöljáró arra alapozva, hogy a többséget szerzett Nemzeti Liberális Párt jelöltje, a negyedik polgármesteri mandátumát kezdő Gheorghe Falcă vasárnap este nyilvánosan kijelentette: az egyik alpolgármesteri tisztség a magyarságot illeti meg.

Az RMDSZ két képviselőt juttatott be a helyi tanácsba, a PNL12-öt, a PSD 7 mandátumot szerzett, az ALDE 1 tanácsost „delegálhat”,és bejutott Marin Lupaş független jelölt is.

A megyei tanácsi listákra leadott szavazatokat hétfő délelőtt még nem összesítették, így nem lehet tudni, lesz-e képviselője az RMDSZ-nek, és ha igen, hány. A helyi tanácsosi mandátumokból megyeszinten veszített az RMDSZ: a párhuzamos számlálások alapján 54 helyett csak 51 képviselője lesz a szervezetnek 15 településen.

Az Erdélyi Magyar Néppártnak nem sikerült mandátumot szereznie Arad megyében a vasárnapi helyhatósági választásokon. Az EMNP nem indított polgármesterjelölteket, csak tanácsosjelölti listát állított két településen. Kisjenőben 108 szavazatott kapott a lista, ami nem elég a bejutáshoz - tájékoztatott Burián Sándor megyei EMNP-elnök. Varsándon községi szinten 46 voksot adtak le az EMNP-listára, így ezzel az eddigi egy helyi tanácsosi helyet is elveszítette a párt.

Kapcsolódók

Kimaradt?