Elindította aláírásgyűjtési kampányát Soós Zoltán

Csütörtök délben a Kövesdombi lakótelepen elindította aláírásgyűjtési kampányát Soós Zoltán, Marosvásárhely magyar polgármesterjelöltje. Indulásához 1700-2000 támogatói aláírást kell összegyűjtenie.

„Független jelölt vagyok, nem valamely párt képviseletében indulok” – hangsúlyozta Soós Zoltán az utcán tartott rövid sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy nem politikai alkuk tették jelöltté, „hanem az emberek”. Marosvásárhely legsűrűbben lakott negyedében sokan megszólították, ráköszöntek a jelöltre, kérdéseket tettek fel, vagy megosztották problémáikat Soós Zoltánnal.

Az RMDSZ városi tanácsosa elmondta, nem a klikkek embere, mindenkit képvisel, és azoknak is szeretne a polgármestere lenni, akik nem szavaznak rá. „Nem vagyok sem politikai, sem gazdasági vállalkozó, nem áll mögöttem sem a városháza apparátusa, sem saját, sem más vállalkozás. Mögöttem az emberek állnak” – mondta az aláírásgyűjtő sátor előtt Soós.

A jelenlevők azt is megtudhatták, hogy a jelölt csütörtöktől felfüggeszti igazgatói tisztségét a Maros megyei múzeum élén, szabadságra jött a kampány végéig. „Az egyetlen jelölt vagyok, aki ezt teszi” – tette hozzá. Ezt azért is teheti meg nyugodt lelkiismerettel, mert olyan intézményt épített ki és olyan kiváló kollégái vannak, akik képesek arra, hogy két hónapig gondját tudják viselni a múzeumnak – magyarázta.

Csak egy szó: változás

A választási programját egy szóban foglalta össze Soós Zoltán: változás. „Arra van szükség Marosvásárhelyen, hogy kinyissuk az ablakokat és ajtókat, és engedjük be a friss szeleket, nézzünk rá másként a dolgokra” – fogalmazott az ország legszennyezettebb városának polgármesterjelöltje, aki arra szólította fel a közösséget, hogy együtt, közösen találják meg a legjobb megoldásokat.

 „Nem ígérek csodát, csak tisztességes munkát” – mondta a polgármesterjelölt, aki becsületes munkával szeretné visszaadni az esélyt Marosvásárhelynek, hogy ne költözzenek el az emberek, és hogy ne hagyják el a várost a környező nagy- és kisebb városok is.

Soós Zoltán kampánybeszédében kitért a tömegközelekedés rosssz minőségére, az állandó problémát jelentő hulladékgazdálkodásra, a légszennyezésre, a kerékpárutak hiányára, hangsúlyozva, hogy mindez nem román vagy magyar kérdés, hanem mindenkit egyformán érint.

„Tizenhat év után ismét kezünkbe vehetjük a város dolgait, tizenhat év után felszabadíthatjuk Marosvásárhelyt a múlt rossz szellemeitől, az elrontott esélyek uralma alól” – zárta beszédét Soós, aki arra kért mindenkit, hogy aki változást akar, csatlakozzon. A csütörtök déli eseményen jelen volt Jakab István és Portik Vilmos, az Erdélyi Magyar Néppárt politikusai is. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?