Biztonságos Székelyudvarhelyt ígér Arros Orsolya

Bemutatta és nyilvános konzultációra bocsátotta szerdán a választási programját Arros Orsolya. Az RMDSZ polgármesterjelölt-aspiránsa megerősödő, élhető és biztonságos Székelyudvarhelyt ígér.

„Amikor azt tapasztaljuk, hogy sorra hagynak le bennünket a szomszédos települések, nagyobb ütemben fejlődnek, mint ez a város, akkor még inkább erősödik egy új szemléletmódra, egy új városgazdálkodásra az igény” – nyilatkozta szerdai székelyudvarhelyi sajtótájékoztatóján Arros Orsolya.

Kijelentette: mentalitásváltást akar, ezért új működési alapelvek meghatározásával indította a programtervét. Úgy véli, olyan időszaknak kell következnie Udvarhely életében, amikor a hivatal van a polgárokért és nem fordítva. Ezért célja az egyablakos ügyintézés bevezetése, a szakmai szféra bevonása a fejlesztési tervek kidolgozásába, illetve az, hogy a spórolás többé ne menjen a székelyudvarhelyi emberek biztonságának kárára.

„A programom nem ígéreteket tartalmaz, hanem megoldásokat. Konkrét, kézzelfogható válaszokat azokra a problémákra, amelyekkel városunk szembenéz” – jelentette ki. Arros Orsolya olyan innovatív célkitűzéseket határozott meg a programtervében, mint például a részvételi költségvetés bevezetése: ez tulajdonképpen a lakónegyedekben élőknek biztosítana beleszólási lehetőséget abba, hogy egy adott városrészen milyen beruházások valósuljanak meg.

A jelöltaspiráns elmondta: Udvarhely hazavár címmel olyan programot kíván elindítani a városban, amely a fiatalok itthontartását és hazahívását szolgálja. A program 3-5 áras közművesített telkeket és házépítési terveket biztosítana azoknak a fiatal családoknak, akik megfelelnek a feltételeknek és vállalják, hogy két éven belül házat építenek a kijelölt területre: a házat legalább 10 évig lakniuk kell és nem adhatják bérbe, viszont ezt követően a használatba kapott területet megvásárolhatják.

Arros Orsolya szintén célként fogalmazta meg, hogy tehermentesíteni kívánja a központot és minél több közösségi teret akar létrehozni. Ennek első lépése lenne, hogy lezárná a Városháza előtti teret, sétálóutcává alakítaná és egybevonná az ott húzódó térrel. Ugyanakkor arra is kitért, hogy hatékonyabb fejlesztéseket akar a lakónegyedekben, ahol véleménye szerint a tömbházak hőszigetelése az első és legfontosabb beavatkozási terület, de a közvilágítás, a lépcsőházbejárók, járdák és parkolóhelyek kialakítása is prioritást élvez.

Kihangsúlyozta: közgazdászként azt akarja, hogy a várost gazdasági szempontból is sikerüljön megerősíteni. „Olyan városi környezetet akarok kialakítani, amely vonzó az új befektetőknek, mikro ipari park létrehozását tűztem ki célul, de emellett a helyi vállalatok támogatása is elsődleges célom. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a megyei tanács jóvoltából megépült inkubátorház működtetését is felvállalja a város, mert így nagyon sok fiatalnak teremthetjük meg azt a lehetőséget, hogy kezdő vállalkozóként boldogulni tudjanak és támogatást kapjanak a városban” – mondta Arros Orsolya.

A polgármesterjelölt pénteken, a jelölési iratcsomók iktatását követően online is elérhetővé teszi a fejlesztési terveit, illetve minél több személyhez igyekszik eljuttatni az elképzeléseit, visszajelzéseket és javaslatokat vár, mert azt szeretné, hogy továbbra is a székelyudvarhelyi emberek írják a választási programját

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?