Hétfőn rajtol az RMDSZ Nőszervezet és Dancs Annamari közös, méhnyakrák elleni kampánya

Pótolhatatlan vagy családunk és közösségünk számára - ezzel a szlogennel indul az RMDSZ Nőszervezet és Dancs Annamari közös, méhnyakrák és mellrák elleni kampánya hétfőn. A kampány részeként több városban is fellép Dancs Annamari

Az RMDSZ Nőszervezete, akárcsak a mellrák esetében, a méhnyakrákkal kapcsolatos tudnivalókról is egy szórólapot állított össze, amelyet online, valamint a kilenc helyszínes Dancs Annamari-turné során a megyei és területi szervezetek segítségével terjesztenek.

„Romániában évente 3000 nő esetében fordul elő méhnyakrákos megbetegedés. A statisztikai adatok alapján minden nap 9 nő esetében diagnosztizálnak méhnyakrákot, és ebből 6 végzetes kimenetelű. Ezen elrettentő adatokra is alapozva terveztük meg a kampányt és állítottuk össze a szórólapot, amelybe a méhnyakrákkal, valamint annak kockázati tényezőivel, tüneteivel és megelőzési lehetőségeivel kapcsolatos hasznos információkat foglaltunk bele. A méhnyakrák súlyosságára, továbbá a rendszeres, évenkénti szűrés elvégzésének szükségességére szeretnénk rávilágítani, hisz a kezdeti stádiumban felfedezett méhnyakrák túlélési aránya csaknem 100 százalék” – tájékoztatott Dr. Fehér-Kardos Gabriella, az RMDSZ Nőszervezetének egészségügyért felelős ügyvezető alelnöke.   

„Mindig hittem a közösség összetartó erejében, ezért szívesen vállaltam és vállalok szerepet az erdélyi magyarság ügyeiben. Ezúttal az erdélyi magyar nőket szeretném megszólítani. Mint nő a nőt. Rohanó életet élünk, ahol a család, a munka, a karrier sokszor elveszi figyelmünket önmagunkról, arról, hogy mi is nők vagyunk, hogy oda kell figyelnünk saját egészségünkre. Az RMDSZ Nőszervezete kezdeményezésének mentén most arra emlékeztetjük a nőket, hogy önmagukra és saját testi épségükre is fontos időt szakítani” – fejtette ki Dancs Annamari.

„Az RMDSZ Nőszervezetének célkitűzései között kiemelt helyen szerepel az erdélyi magyar nők érdekeire, elvárásaira, és nem utolsó sorban problémáira való odafigyelés, illetve ezek képviselete és megjelenítése mind a politikában, mind pedig a köztudatban. Tevékenységeinkkel igyekszünk a nők specifikus igényeire koncentrálni, továbbá olyan gondokra is felhívni a figyelmet, amelyek sokunk életében jelen vannak. Ezek mentén a Pótolhatatlan vagy családunk és közösségünk számára szlogen alatt futó, a mellrák és a méhnyakrák megelőzésével kapcsolatos tájékoztató kampányainkkal a rendelkezéseinkre álló eszközökkel minél tágabb körben szeretnénk felhívni az erdélyi magyar nők figyelmét a létező veszélyekre, a betegségek gyakoriságára, valamint a megelőzés és az időbeni felfedezés fontosságára” – fogalmazott Csóti Emese, az RMDSZ Nőszervezetének ügyvezető elnöke.

Az esemény-sorozat helyszínei és időpontjai az alábbiakban olvashatók:
 
SZATMÁRNÉMETI
február 8., hétfő, 19 órakor a  Dinu Lipatti Városi Filharmónia termében
Jegyek elővételben a Filharmónia jegypénztárában és az Északi Színház jegyirodájában.
Tel. 0744-520-026
 
NAGYVÁRAD
február 9., kedd, 19 órakor a  Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében
Jegyek elővételben a Filharmónia jegypénztárában.
Tel.0728-078-721
 
MAROSVÁSÁRHELY
február 10., szerda, 19 órakor a Kultúrpalota nagytermében 
Jegyek elővételben  a Kultúrpalota jegypénztárában és  a Zebra zeneboltban.
 
SZÁSZRÉGEN
február 11., csütörtök, 19 órakor az Eugen Nicoara Művelődési Házban
Jegyek a Művelődési Ház jegypénztárában.
Tel.0741-024-882
 
ZILAH
február 12., péntek, 19 órakor a  Szakszervezetek Művelődési Ház termében     
Jegyek elővételben az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének irodájában.
Tel. 0260-661-685
 
CSÍKSZEREDA
február 13., szombat, 19 órakor a Szakszervezetek Művelődési Házában 
Jegyek elővételben a Művelődési Ház jegypénztárában.
Tel.0266-311-295
 
BRASSÓ
február 14., vasárnap, 19 órakor a Patria Filharmónia teremben.
Jegyek elővételben az RMDSZ-irodában, a Brassói Lapok szerkesztőségénél, és az RMDSZ Négyfalusi Szervezetének irodájában.
 
SEPSISZENTGYÖRGY
február 15., hétfő,  17 és 20 órakor a  Tamási Áron Színház  nagytermében
Jegyek elővételben a Városi Szervezőirodában.
 
KOLOZSVÁR
február 16., kedd, 19 órakor a Farkas utcai Auditorum Maximum BBTE- Filharmónia termében
Jegyek a Magyar Opera jegypénztárában, a RMDSZ megyei szervezetének irodájában és a KMDSZ irodában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?