A szerb határ lezárását szorgalmazza az EMNP

Romániában tartanak tőle, hogy ha Ausztria is visszafordítja a migránsokat, a menekülők az ő országukon keresztül igyekeznek majd bejutni Európába. Az EMNP elnöke szerint Romániának is le kellene zárni Szerbiával közös határát.

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke szerint Európa határai ott lesznek, ahol a menekültek megállnak. A párt hétfői közleménye szerint Szilágyi Zsolt nagyváradi sajtótájékoztatón szorgalmazta, hogy magyarországi mintára Románia is zárja le Szerbiával közös zöldhatárát.

"Világosan kell látnunk: Európa határai ott lesznek, ahol a menekültek megállnak. Csak remélni tudjuk, hogy e válságos helyzetben Románia képes lesz bebizonyítani Schengen-érettségét" - idézte Szilágyi Zsoltot a közlemény.

Az EMNP elnöke úgy vélte, a bevándorlók hullámait Ausztria előbb-utóbb visszafordítja Szlovénia és Horvátország felé, és a migránsok Szerbiába jutnak, ahonnan új útvonalakat keresnek.A politikus úgy vélte, ha Románia nem lép, előbb-utóbb bevándorlók ezreire számíthat. Szerinte a kerítésépítés elrettentő hatással járna.

Címlapi illusztrációnk forrása: Reuters

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?