Ketten vesztették életüket a maksai balesetben

Két személy veszítette életét a háromszéki Maksán, amikor autójuk az úttestről lesodródva villanyoszlopnak ütközött.

Nicoleta Marin szóvivő tájékoztatása szerint a baleset csütörtök délután történt. A rendőrök megállapították, hogy a magyar rendszámú autót egy 19 éves fiatalember vezette, a járműben négyen utaztak. Maksa területén a fiatal sofőr szabálytalanul próbált megelőzni egy teherautót, és nem ellenőrizte, hogy jön-e szembe valami.

Előzés közben megijedt a szemből érkező gépkocsitól, megpróbálta kikerülni az ütközést, elvesztette uralmát járműve fölött, amely egy útszéli villanyoszlopnak csapódott és felborult. A balesetben életét vesztette az autó két utasa, egy 66 éves férfi és egy 54 éves nő. A sofőr és egy másik 45 éves férfi könnyebben megsérült.

A rendőrség megállapította, hogy a két elhunyt személy az autó hátsó ülésén utazott, és nem viseltek biztonsági övet. Az ügyben bűnvádi eljárás indult gondatlanságból elkövetett emberölés és súlyos testi sértés gyanújával, tájékoztatott Nicoleta Marin. A szóvivő ugyanakkor a biztonsági öv viselésének fontosságára is felhívja az autóvezetők és utasok figyelmét, hiszen ennek a balesetnek az áldozatai is túlélhették volna az ütközést, ha használják a biztonsági övet.

Kapcsolódók

Kimaradt?