Népszerűnek bizonyult az új bölcsőde Sepsiszentgyörgyön

Százhárom éves, de a mai igényeket kielégítő épületben kezdte meg tevékenységét az új sepsiszentgyörgyi bölcsőde.

A Kos Károly utcai, textilgyári villaként ismert műemlék épületet az önkormányzat 2,2 millió lejes uniós pályázatból korszerűsítette és alakított ki egy 60 férőhelyes bölcsődét, amely annyira népszerű lett a sepsiszentgyörgyi szülők körében, hogy 97 gyereket írattak be - számolt be a csütörtöki megnyitón Tankó Vilmos.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat Közösségfejlesztési Igazgatóságának vezetője emlékeztetett, hogy hat év telt el a tervezéstől az építkezés befejezéséig, de a szülők érzékelik, hogy jó minőségű szolgáltatásokat nyújt az új bölcsőde, ezért lett rövid idő alatt ilyen népszerű. Hozzátette, tizenkét évvel ezelőtt Sepsiszentgyörgyön naponta alig 5-6 gyereket vittek bölcsődébe a szülők.

A felújított épület csütörtöki átadásakor Halmágyi Tímea a kivitelező helyi cég képviselője elmondta: az épület műemlék jellege és a vártnál rosszabb állapota miatt bonyolult volt az építkezés, szinte az egész ingatlant újra kellett építeni úgy, hogy közben megőrizzék a műemlék jellegét.

Sztakics Éva alpolgármester szerint Sepsiszentgyörgyön egyre népszerűbbek a bölcsődék, hiszen az Állomás negyedi napköziben is már 20-30 gyereket írattak bölcsődei csoportba, de a Csíki negyedi napköziben is 22 gyerek van várólistán. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat jövő hónapi ülésén döntenek arról, hogy a Csíki negyedben is beindítják a bölcsődét, ezzel szeretnék segíteni azokat a családokat, ahol 2-3 éves gyerekek vannak, de a szülők visszamennének dolgozni. Ugyanakkor az önkormányzat arra törekszik, hogy ugyanolyan jó körülményt biztosítson minden bölcsődében.

Tankó Vilmos hozzátette: a textilgyári villában berendezett bölcsőde 9 alkalmazottal működik, reggel 6-tól este 6-ig fogadja a sepsiszentgyörgyi gyereket, a szülőknek jövedelmük függvényében kell hozzájárulni a költségekhez, ez napi átlag 4 – 4,5 lejt jelent gyerekenként.

 

Kimaradt?