A szeptemberben megszokottnál mogorvább őszi napok következnek

Csapadékos, hideg idő várható a következő napokban az ország nagy részében, a hét végén egyes régiókban az átlagos hőmérséklet tíz fokkal lesz alacsonyabb a szeptember közepén megszokottnál – jósolják a meteorológusok.

Csütörtökön csak az ország keleti, dél-keleti részét kerülik el az esők. Elsősorban zivatarokra lehet számítani, helyenként villámlásokkal és erős széllökésekkel. A lehulló csapadékmennyiség elérheti a négyzetméterenkénti harminc litert is. A nap közbeni legmagasabb hőmérséklet 15 és 25 fok között alakul, Munténiában lesz melegebb.

Pénteken borús marad az idő, az erdélyi megyékben és hegyvidéken esni fog. A hőmérsékleti értékek az ország nagy részében szeptember közepi átlagokhoz közeliek lesznek. Székelyföldön és Olténiéban azonban legfennebb 14 fokot mutatnak majd a hőmérők, míg Dobrudzsában 25 fok is lehet.

Szombaton is marad a csapadékos, hűvös idő, elsősorban az ország központi, déli és keleti régióiban várható eső. Székelyföldön és Moldovában nap közben legtöbb 14 fok várható, Bánságban akár 24 fok is lehet.

Kimaradt?