Újból van női tagja Hargita Megye Tanácsának

Dajka Tünde csíkszéki nőszervezeti vezetőt keddtől Hargita Megye Tanácsának tagja lett. A testület több mint egy évig csak férfiakból állt.

Több mint egy év után újból van női tagja Hargita Megye Tanácsának: az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezetének ügyvezető elnökét, Dajka Tündét a megyei önkormányzat gyergyócsomafalvi kihelyezett ülésén iktatták tisztségébe, kedden délután.

Női elődje, Dr. Csutak Mária Magdolna listán választott megyei tanácsos több mint egy éve, személyes okokból mondott le mandátumáról. „Hiányoltuk a női meglátást, szempontokat a megyei tanács munkájából, így nagyon örülünk, hogy tágabb látókörrel folytathatjuk munkánkat” – fogalmazott az ülésen Borboly Csaba megyei tanácselnök, miután ünnepélyesen köszöntötte mindkét újonnan iktatott új megyei tanácsost.

A keddi változások szerint ugyanis az RMDSZ-frakcióban a személyes okok miatt lemondott gyergyószentmiklósi tanácsos, Magyari Vencel helyére lépett Dajka Tünde, a csíki Lukács Áron helyén pedig András Attila dolgozik tovább.

Gyergyócsomafalván Hargita Megye Tanácsa a következő fontosabb döntéseket hozta:  megszavazták a kormány által megyei utak javítására kiutalt közel hétmillió lejes összeg belefoglalását a megyei költségvetésbe. A megyei tanács 244 ezer lejt utalt ki tartalékalapjából a csomafalvi általános iskola számára kazán vásárlására, amelynek segítségével hét középület fűtését fogják biztosítani a településen. A Csíkszeredai Sportklub tevékenységét 145 ezer lejjel támogatják, ugyanakkor megszavazták a korondi hulladéklerakóhoz vezető utak átvételét a megyei tanács ügykezelésébe.

Kimaradt?