Címzetes állások: a tanárok egyharmada írt átmenő jegyet

Bár közel 27 ezren jelentkeztek a címzetes állásokra meghirdetett versenyvizsgára, mindössze 20.570 dolgozat került javításra  - tájékoztatott hétfőn az oktatásügyi minisztérium.

Összesen 92 dolgozatot érvénytelenítettek a javítóközpontokban, mert nem tartották be az vizsga előírásait, így 20.478 dolgozat került kiértékelésre. 27 írásbelizőt csalás miatt kizártak. A pedagógusok július 15-én vizsgáztak.

Az óvások előtt a vizsgázók 73,85 százaléka (tavaly 79,88 százaléka) írta meg az ötöst, a címzetes állás elnyeréséhez hetes az átmenő jegy. Összesen 40-en írtak tízest. Tízes és hetes közötti jegyet 37,55 százalékuk, ötös és hetes közöttit pedig 36,30 százalékuk ért el.

A vizsgázó pedagógusok, illetve pedagógusjelöltek 26,15 százaléka az ötöst sem érte el. Az a jelölt, aki nem kapott minimum ötös jegyet, helyettesítői állásra sem jogosult.

Kolozs megyében írták meg legtöbben a hetest (48 százalék), a legkevesebben Călăraşi megyében (18,47 százalék).

A pályázókat előzőleg már megszűrték, május 27. és június 26. között gyakorlati vizsgán estek át a jelöltek, ahol bizonyítaniuk kellett, hogy az osztálytermekben, a gyakorlatban is ütik a mércét.

Országszerte 2.528 címzetes állást hirdettek meg városon, 1.661 helyet pedig falun. A legtöbb állást az óvodákban és az elemi osztályokban hirdették meg.

A dolgozatokat 11 javítóközpontban értékelték ki.

Fellebbezni már hétfőn lehet, a végleges eredményeket július 24-én függesztik ki. A részletes eredményeket itt lehet megnézni

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?