Milliókat kap Dorothy ellopott cipőjének nyomravezetője

Judy Garland filmbeli piros cipőjét, amelyet Dorothyként hordott, tíz éve lopták el egy minnesotai múzeumból. Most egymillió dollárt ajánlottak fel annak, aki információval szolgál a tolvaj nevéről és a cipők hollétéről.

Az ajánlatot egy névtelenségbe burkolózó adományozó tette. John Kelsch, a Minnesota államban lévő Grand Rapids-i Judy Garland Múzeum igazgatója elmondta, hogy az adományozó Arizonából származik és az egykori színésznő, valamint a nagy sikerű 1939-es filmklasszikus nagy rajongója. A felajánlott összeget az kapja, aki információval szolgál a tolvaj nevéről és a cipők hollétéről. Augusztusban lesz a cipők ellopásának 10. évfordulója.A Judy Garland Múzeumnak a lábbelit egy Los Angeles-i gyűjtő kölcsönözte a nyári hónapokra egy cipőkiállításra, jelenleg egy másolat látható az intézményben. Kelsch szerint ma 2-3 millió dollárt érhetnek az eredeti cipők.

Az Óz, a csodák csodája című filmben szereplő lábbelik egymillió dollárra voltak biztosítva, amikor a tolvajok egy éjszaka betörték a múzeum ablakát és elvitték a híres topánkát. A flitteres, rubinvörös cipőkből összesen négy pár létezik, az egyik a washingtoni Smithsonian Intézetben látható.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kimaradt?