banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Milliókat kap Dorothy ellopott cipőjének nyomravezetője

Judy Garland filmbeli piros cipőjét, amelyet Dorothyként hordott, tíz éve lopták el egy minnesotai múzeumból. Most egymillió dollárt ajánlottak fel annak, aki információval szolgál a tolvaj nevéről és a cipők hollétéről.

Az ajánlatot egy névtelenségbe burkolózó adományozó tette. John Kelsch, a Minnesota államban lévő Grand Rapids-i Judy Garland Múzeum igazgatója elmondta, hogy az adományozó Arizonából származik és az egykori színésznő, valamint a nagy sikerű 1939-es filmklasszikus nagy rajongója. A felajánlott összeget az kapja, aki információval szolgál a tolvaj nevéről és a cipők hollétéről. Augusztusban lesz a cipők ellopásának 10. évfordulója.A Judy Garland Múzeumnak a lábbelit egy Los Angeles-i gyűjtő kölcsönözte a nyári hónapokra egy cipőkiállításra, jelenleg egy másolat látható az intézményben. Kelsch szerint ma 2-3 millió dollárt érhetnek az eredeti cipők.

Az Óz, a csodák csodája című filmben szereplő lábbelik egymillió dollárra voltak biztosítva, amikor a tolvajok egy éjszaka betörték a múzeum ablakát és elvitték a híres topánkát. A flitteres, rubinvörös cipőkből összesen négy pár létezik, az egyik a washingtoni Smithsonian Intézetben látható.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kimaradt?