Börtönbüntetésre ítélték Madonna hackerét

Tizennégy hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az izraeli hackert, aki Madonna számítógépét feltörve még kiadatlan dalokat adott el, ráadásul potom összegekért.

Lederman vádalku keretében kapta meg börtönben letöltendő büntetését, miután beismerte az énekesnő számítógépének feltörését és szerzői jogainak megsértését – értesült a Ynet, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja. 

A zeneszerető hackernek, aki az egyik helyi televíziós tehetségkutató versenyen is szerepelt, mellékbüntetésként tizenötezer sékelt is fizetnie kell. 

A harminckilenc éves Lederman még tavaly év végén adta el két vevőnek egyenként háromszáz dollárért a popdíva még meg sem jelent albumát, miután feltörte a popénekesnő közeli munkatársainak levelezését. Megszerezte Madonna munkanaplóját is. 

Ügyvédje mentális gondokra hivatkozott. Azt is felhozta védence mentségére, hogy „nem bűnöző elme, hanem egy lelkes és szenvedélyes gyűjtő, aki túl messzire ment”. Az izraeli hackert januárban fogták el az FBI segítségét is igénybe vevő nyomozással.

Kapcsolódók

Kimaradt?