Elbírálták a Maros megye tanácsához benyújtott pályázatokat

Megjelentek a Maros Megyei Tanács 2015-ös évre meghirdetett pályázatainak eredményei – tájékoztatott a megyei RMDSZ sajtóirodája. Idén is lehetett pályázni a maros megyei önkormányzatnál kulturális rendezvényekre, szociális és sport tevekénységekre, illetve az egyházak is igényelhettek támogatást.

Az elbírálásuk azért vett fel a szokásosnál jóval több időt, mert ebben az esztendőben nagyon sok pályázatot adtak le. Bár a támogatásra szánt pénzkeretet az idén bővítette a megyei tanács, a megítélt összegek a vártnál mégis jóval kisebbek.

Az idei évben a kulturális tevékenységek és egyházak számára elkülönített támogatási keretet 200-200 ezer lejjel megnövelték, így 600-600 ezer lejre nőtt a keretösszeg. A szociális és sport tevékenységeknél 400-400 ezer lej volt a megyei önkormányzat által megszavazott keret - mondta Szabó Árpád, a Maros megyei tanács alelnöke.

Több mint 700 pályázatot adtak le, melyből 290-et a kulturális rendezvényekre, 61-et szociális és 86-ot sport tevékenységre, illetve 299-t egyházi beruházásra és javításra. A leadott pályázatok közül a megyei önkormányzat idén 239 kulturális rendezvényt, 285 egyházi beruházást és javítást, 58 szociális valamint 79 sport tevékenységet fog finanszírozni.

Az eredmények a megyei önkormányzat honlapján tekinthetőek meg.

Kimaradt?